Tisk Tisk
Tisk
Portulaca-šruchaRudbeckia - třapatka

Rozmarýn
Zobrazit v plné velikosti


Rozmarýn



Zeptejte se na tento produkt

PÉČE: Stále zelený keř voní pryskyřičně a chutná hořce, který při dobré péči může i v nádobách být velmi rozměrný. Ve vegetační době málo zalévat. Vodu ze zálivky nenechte nikdy stát v misce. Po odkvětu se mohou hluboko seříznout.Citlivý na mráz.

POUŽITÍ: Sbírají se květy,špičky větví a listy.Rozemnuté listy se používají ke kořenění masitých jídel, zeleninových směsí, pečených brambor a rajské polévky. Sušené listy a květy lze použít do vonných polštářků k odpuzování hmyzu.

TIP: Sušená rozmarýna si dlouho uchovává vůňi. Nezdřevnatělé špičky výhonů odstřihněte a svázané do svazků pověste na stinné vzdušné místo k sušení.Podporuje chuť k jídlu a trávení,uvolňuje křeče je močopudný a antiseptický.







Joomla SEO powered by JoomSEF